Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОБСЄ: "Бойовики прибрали блокпост поблизу Петрівського"

  • 13.12.2016, 11:19
  • 923

Бойовики демонтували блокпост поблизу Петрівського, де відбулося відведення військ.

Про це йдеться у звіті Спеціальної спостережної місії ОБСЄ за 11 грудня.

"11 грудня Спеціальна спостережна місія зауважила, що блокпосту "ДНР" на північному в'їзді до Петрівського більше немає. Як повідомив спостерігачам озброєний член "ДНР" у Петрівському, цей блокпост був демонтований", - зазначається у звіті.

Тим часом, за інформацією місії, на іншій ділянці, визначеній Мінськими домовленостями для розведення військ, — в районі Станиці Луганської - обстріли не припиняються.

Зокрема, 7 грудня камера СММ у Станиці Луганській зафіксувала вісім спалахів (за оцінкою, в межах ділянки розведення).

А 10 грудня патруль місії побачив свіжу вирву за 2 м від передової позиції Збройних сил України, розташованої на північ від мосту. Спостерігачі визначили, що вирва утворилася внаслідок розриву гранати, випущеної з підствольного гранатомета з південно-західного напрямку (тобто з боку бойовиків).

Крім того, приблизно за 50 м на південь від нульової північної позиції "ЛНР" на мосту спостерігачі бачили свіжу вирву, за їхніми оцінками, від розриву гранати, випущеної з підствольного гранатомета з північно-західного напрямку.

На ділянці у районі Золотого, де також відбулося розведення військ, 8 грудня камера СММ зафіксувала три вибухи невизначеного походження на невстановленій відстані на південно-південний схід. Місія не змогла встановити, чи сталися ці вибухи в межах ділянки розведення сил і засобів.

Схожі новини