Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Грузинський» проект у Львові, який мав запрацювати ще рік тому, реалізували лише на третину

  • 09.12.2016, 10:18
  • 1 184

Львів’яни вражені справжнім будівельним бумом у рідному місті.

«Грузинський» проект у Львові, який мав запрацювати  ще рік тому, реалізували лише на третину
«Грузинський» проект у Львові, який мав запрацювати ще рік тому, реалізували лише на третину

Багатоповерхівки наче гриби після благодатного дощу виростають на кожному вільному клаптику тутешньої земельки. Буває, ще два місяці тому на тій чи іншій ділянці заливали фундамент, а нині вже вставляють пластикові вікна у готову коробку. Проте не всі новобудови Леополіса можуть похвалитися спринтерськими темпами появи на світ.

У цьому переліку - “скелет” п’яти-поверхового приміщення міського управління поліції на вулиці Стрийській, який за державні гроші почали монтувати понад три роки тому. На поверхах, де вже мали би працювати стражі порядку, нині гуляють протяги. Довгобуд, який своїм “нетоварним” виглядом неприємно вражає жителів мікрорайону і пасажирів ближньої автостанції, став темою анекдотів.

Офіс міської поліції зі скла і бетону обіцяв бути суперсучасним. Його проект запозичили у грузинських реформаторів часів Саакашвілі. Споруджуючи такі “демократичні” кабінети, прихильники Міхо хотіли, щоб через прозорі стіни рядові громадяни бачили, що “копи” працюють у поті чола, а не лузають насіння.

Львів мав стати піонером у споруд­женні поліцейських відділків нового типу в Україні. У будівлі на Стрийській початковою кошторисною вартістю 47 млн. грн. планували розмістити сучасну технічну базу, яка повинна була на кілька порядків зробити якіснішою роботу місцевих правоохоронців. У Міністерстві внутрішніх справ, у тому числі постмайданівський його керманич Арсен Аваков, запевняли, що проблем з фінансуванням цього об’єкта не буде, мовляв, кошти закладено у бюджеті. Ще більшої віри додавали заяви про те, що Євросоюз готовий виділити на цю будову транш у 6 млн.євро. У квітні 2015-го очільник МВС заявляв, що до кінця того року можна буде “справляти квітку”. Та “обіцяв пан кожух — тепле його слово”...

Нині ступінь готовності приміщення міського управління поліції експерти оцінюють лише у 30 відсотків, будівельні роботи профінансовано лише на 11 млн. грн. Як повідомив “Високому Замку” заступник начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області Сергій Зюбаненко, через відсутність фінансування з державного бюджету будівництво цього об’єкта у 2016 році було призупинено. Загалом орієнтовна вартість будівництва становить 69,5 млн. грн. Але і вона не остаточна, цифри уточнюються у зв’язку із внесеними змінами у виконання робіт «Спецзв’язку» та через подорожчання вартості оздоблення скляного фасаду. За словами пана Зюбаненка, введення цього об’єкта в експлуатацію можливе тільки за умови його повного фінансування.

Схожі новини