Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Клімкін в ОБСЄ: «Легалізація російського протекторату на Донбасі є неприйнятною»

  • 08.12.2016, 18:42
  • 1 063

Міністр вказав на той факт, що кількість жертв російської агресії проти України зросла до 10 тис. осіб.

Легалізація протекторату Російської Федерації на Донбасі є неприйнятною і суперечить Мінським домовленостям. Про це під час виступу на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ заявив глава МЗС України Павло Клімкін, передає УТ.

"Росія погоджується на припинення вогню тільки після політичних поступок України, і під цими поступками вона бачить легалізацію протекторату Росії на Донбасі, це для нас абсолютно неприйнятно і повністю суперечить Мінським угодам", — сказав він.

Міністр вказав на той факт, що кількість жертв російської агресії проти України зросла до 10 тис. осіб. "Сотні залишаються в незаконному ув'язненні на окупованих територіях і в Криму. Близько 1,7 млн ​​українців були змушені покинути свої будинки і стали внутрішніми переселенцями", — розповів Клімкін.

Він також наголосив на важливій ролі ОБСЄ у врегулюванні конфлікту і нагадав про необхідність створення збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

"Нам потрібна поліцейська місія, яка буде розгортатися на конфліктних територіях і на кордоні — це передумова для того, щоб вступити на політичний шлях у виконанні Мінських домовленостей", — зазначив міністр.

Клімкін також наголосив на необхідності збереження санкцій щодо Росії. "Санкції повинні залишатися, поки Росія не забереться з української землі", — підсумував він.

Схожі новини