Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна та Польща підписали правила взаємодії ГТС

  • 08.12.2016, 15:58
  • 892

Україна та Польща підписали угоду про правила взаємодії ГТС обох країн через майбутній інтерконнектор з метою з`єднання систем.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар "Укртрансгазу" Максим Білявський, передає Еспресо.

Запланований газовий інтерконнектор Польща-Україна включатиме будівництво магістрального газопроводу Германовичы — польсько-український кордон, загальною довжиною приблизно 1,5 км по території Польщі та Більче-Волиця — українсько-польський кордон приблизною довжиною 110 км по території України.

Сторони очікують, що проект буде завершено до 2020 року.

Основна мета поєднання польської та української ГТС — збільшити можливості імпорту газу з ЄС через Польщу та забезпечити можливість зберігання європейського газу в українських сховищах.

Реалізація проекту має дати можливість прокачувати з Польщі в Україну до 8 млрд кубометрів газу на рік, а з України в ЄС — до 7 млрд кубометрів на рік.

Цей проект є частиною Північно-Південного газового коридору, що поєднає LNG-термінал у Свиноустьї з країнами Центральної та Західної Європи.

Наразі, максимальна технічна пропускна здатність постачання газу з Польщі до України складає 1,5 млрд кубометрів на рік.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень