Передплата 2024 ВЗ

Геращенко повідомила про готовність обміняти полонених на Донбасі за формулою "42 на 228"

  • 08.12.2016, 08:10
  • 683

Однак терористи готові звільнити лише вісьмох.

Україна готова здійснити обмін полоненими на умовах терористів, однак окупанти істотно занижують дані. Про це повідомила представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає УТ.

«Ми наполягаємо на звільненні максимальної кількості заручників до новорічних свят. Сьогодні ОРДО заявили, що в них утримується 42 українці. Ми висловили пропозицію негайно передати 228 тих громадян (у випадках, де це дозволяє законодавство і правове поле) , яких вони запитували в своїх запитах, заради негайного звільнення цих 42 українців-героїв, цивільних і військових. І потім працювати далі по пошуку і звільненню всіх інших. У відповідь почули, що ОРДО готові звільнити лише 8», - розповіла Геращенко.

«Ми працюємо, щоб був результат і щоб звільнити 42, серед яких ті, хто 2 роки незаконно утримується в тюрмі. Щодо ОРЛО, то тут ще складніше, вони підтверджують наявність лише 6 затриманих, натомість вимагають амністувати і звільнити більше 440 осіб , тому дуже важкі переговори, але маємо шукати компроміс», - додала вона.

Схожі новини