Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Святкова ціна готельного номера – 2017 гривень за добу!

  • 09.12.2016, 11:07
  • 1 401

У період високого туристичного сезону власники квартир та готельєри підняли ціни щонайменше вдвічі.

Напередодні Нового року та Різдва у Львові відчутно дорожчає нерухомість, зокрема подобова оренда квартир. Високого туристичного сезону і шаленого попиту туристів з України (переважно з Києва) та з-за кордону ніхто не відміняв. Традиційно власники квартир, хостелів та готелів підвищують ціни на проживання вдвічі, а дехто навіть втричі. Щоб не переплачувати утридорога, деякі туристи бронювали житло на Новий рік та період різдвяних вакацій за три місяці наперед. Ріелтори кажуть: чим ближче до свят, тим більшою буде націнка на помешкання.

Як розповіла “ВЗ” ріелтор Олена Міщанчук, цього року на період Новорічних свят є чималий попит на подобову оренду квартир. Не відлякує навіть ціна — 100 доларів за добу (в центрі), на периферії — 50-80 доларів. Оренда помешкання на одну добу обійдеться на 30% дорожче, ніж брати “пакет” (оренда на три доби). Вартість оренди залежить також від кількості людей, які там проживатимуть. Чим більше людей - тим дорожча оренда квартири. Так, у ціну святкової подобової оренди власники закладають ризики за поламані меблі, заплямовані килими...

Вільних квартир на площі Ринок, проспекті Свободи, вулиці Вірменській, Братів Рогатинців, Лесі Українки майже не залишилося. Хіба що можна знайти якісь не надто привабливі варіанти на периферії. Головна вимога клієнтів — щоб можна було прогулятися центральними вуличками міста, відвідати святкові заходи і пішки дійти до квартири. Ще клієнти просять у квартирі хорошу побутову техніку, зокрема плиту (щоб можна було приготувати святкову вечерю), нові меблі, wi-fi, телевізор.

“На Новорічні свята оренда квартир підвищиться, як мінімум, вдвічі, - наголошує Олена Міщанчук. - Наприклад, сучасна однокімнатна квартира на вул. Франка (біля колишнього салону “Чародійка”) коштує 550 гривень на добу, а в період різдвяних вакацій — 1,5-2 тисячі. Житло дорожчає й через те, що номери в готелях заздалегідь заброньовані, знайти вільну кімнатку у хостелі теж складно”.

Олена Міщанчук каже, попит на хостели переважно серед туристичних груп, які подорожують автобусом. Навіть у несвяткові вихідні номери у хостелах повністю забиті. За найскромнішими підрахунками, проживання у хостелі коштуватиме на ці свята від 200 гривень за добу. Ціна залежить від комфортності: дворівневі ліжка, шафи. Можна знайти хостел і за 100 гривень за добу, але це “студентський варіант”.

Готелі Львова теж підняли цінову планку до Новорічних свят. Найдешевший номер у тризірковому готелі стартує від двох тисяч гривень (без харчування). Один з готелів міста вирішив здивувати гостей святковою пропозицією. З нагоди святкування початку 2017 року ціна проживання за добу коштує 2017 гривень (зі сніданком).

Чотиризіркові готелі правлять 5-10 тисяч гривень за добу. Зокрема, ціни номерів у готелі “Асторія”, що на початку вулиці Городоцької, стартують від 4,7 тисячі, апартаменти — 9 тисяч гривень. Можна у бонус замовити новорічну вечірку — 4,5 тисячі гривень за особу. У період свят готельєри, як правило, висувають вимогу — бронювати потрібно на дві-три доби.

Схожі новини