Передплата 2024 ВЗ

Муженко: "Повного переходу на контракт не буде, 20% - за строковиками"

  • 04.12.2016, 20:06
  • 1 494

Повного переходу на комплектування ЗС України виключно військовослужбовцями за контрактом наразі не розглядається.

Про це заявив начальник Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України генерал армії України Віктор Муженко в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

"На цей час ми не розглядаємо повного переходу на комплектування Збройних сил України виключно військовослужбовцями військової служби за контрактом", - заявив Муженко.

За його словами, комплектування Збройних сил України особовим складом буде здійснюватися переважно військовослужбовцями військової служби за контрактом, частка яких становитиме до 80%.

"Лише близько 20% штатних позицій будуть комплектуватися військовослужбовцями строкової військової служби. Хоча за станом на сьогодні цей показник не перевищує 10%. Це наше джерело, як для набору на контракт, так і накопичення мобілізаційного ресурсу", - повідомив начальник Генштабу.

Він окремо наголосив, що жоден із військовослужбовців, які призиваються на службу, не буде направлятися в місця проведення АТО.

"Для того, щоб потрапити на фронт, він має пройти відповідний вишкіл та укласти контракт на професійну службу. Відповідно, необхідно підвищувати привабливість служби за контрактом, мотивувати людей. Для нас це — першочергове завдання", - заявив начальник Генштабу.

Схожі новини