Передплата 2024 ВЗ

Гройсман: "Інвестувати треба не в дитячі заклади, а в дітей"

  • 02.12.2016, 11:39
  • 1 093

В Україні необхідно змінити підходи до державної політики у питаннях захисту дітей, змінити підходи до фінансування дитячих закладів.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав на громадських слуханнях щодо першочергових завдань розбудови системи забезпечення прав і захисту дітей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні нам потрібно змінити систему. Не тільки це стосується дитинства, а й взагалі. А що стосується дітей, то ми маємо відійти від практики утримання закладів, ми маємо інвестувати у дитину. Дитина має бути підготовлена, психічно здорова, захищена та вийти у дорослий світ абсолютно конкурентноздатною", - сказав Гройсман.

Він відзначив, дорослі зобов’язані зробити так, щоб кожна маленька людина була максимально підготовленою до життя та доброзичливо налаштованою до оточення.

"Тому очевидно, що потрібно робити зміни. Я думаю, багато змін відбулося з 2010 по 2015 рік, коли взагалі почали говорити про дітей, почали створювати прийомні сім’ї, будинки дитячого типу", - додав Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що у той період працював міським головою у Вінниці. "Маю свій власний досвід, але хочу чітко сказати, що ніколи у житті не відвертав своєї уваги від дітей. Доступність до шкільної освіти, питання охорони здоров'я - багато питань доводилося вирішувати абсолютно практично", - розповів Гройсман.

Схожі новини