Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Синоптики попереджають про різке погіршення погоди з п'ятниці

  • 01.12.2016, 19:41
  • 1 730

У п'ятницю та на вихідних українців чекають снігопади та заметілі.

Синоптики прогнозують погіршення погоди по всій території країни. 2 грудня температура вночі становитиме від 0 до -5°С, вдень — від -2 до +5°С.

«За прогнозами Укргідрометцентру, 2 грудня у зв'язку з переміщенням циклону з північного заходу очікуються складні погодні умови: вночі у західних, північних та центральних областях, вдень на більшій частині території країни сильний мокрий сніг (у південних областях з дощем), ожеледь, налипання мокрого снігу, хуртовини, пориви вітру 17-22 м/с, на високогір'ї Карпат 25-30 м/с», — повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Циклон принесе в Україну мокрий сніг (на півдні з дощем). Така погода очікується вночі у західних, вдень у північних та центральних областях. Також країну очікує різке посилення вітру до 7-12 м/с, а на півночі місцями до 17-22 м/с. На Азовському і Чорному морях прогнозують вітер до 18-30 м/с. В шторм хвилі будуть досягати півтора-п'яти метрів заввишки.

«Завтра до нас прийде циклон, який принесе мокрий сніг, ожеледь, налипання мокрого снігу та сильний вітер. Що може бути на дорогах, нескладно уявити. Дивіться уважно, де паркуєтеся. Підготуйте необхідний захист від головного болю і стрибків тиску. Не намочіть ноги, відкладіть білі пальто і світле замшеве взуття до більш сухих часів. Не затримуйтеся під дахами будинків. Одягніть що-небудь з капюшоном, тому що буде завивати вітер. Словом, циклон йде. Зима взялася керувати серйозно. Далі знову очікується похолодання», — написала в Facebook синоптик Наталка Діденко.

Схожі новини