Передплата 2024 «Добра кухня»

Олег Синютка обговорив питання утилізації сміття із керівником словацької фірми "Fecupral"

  • 30.11.2016, 20:44
  • 1 443

У середу, 30 листопада, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка зустрівся із генеральним директором фірми "Fecupral" (м. Пряшів, Словаччина) Штефаном Ганіговським.

Сторони зустрічі обговорили питання утилізації сміття на території Львівської області.

"Наша компанія працює у галузі збору, сортування, а також переробки небезпечних відходів. У 2000 році створено сміттєспалювальний завод для небезпечних відходів, який призначений для прямого двоступеневого безперервного спалювання твердих, пастоподібних, а також рідких відходів", - розповів Штефан Ганіговський.

Олег Синютка, зі свого боку, поділився інформацією про ситуацію із твердими побутовими відходами та їх вивозом на території області. Озвучив інформацію очільник Львівщини і про земельні ділянки, які облдержадміністрація обрала для будівництва майбутнього комплексу із переробки ТПВ.

"На території області вже визначено 3 ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу. До 10 грудня плануємо оголосити конкурс на визначення інвестора для його будівництва".

Генеральний директор фірми "Fecupral" також висловив своє бачення напрямку можливої співпраці та послуги, які у ситуації із ТПВ може надати його компанія.

"Компанія може бути корисною у таких напрямках як спалювання небезпечних відходів, утилізація відпрацьованих розчинників, переробка відпрацьованих масел, утилізація ртутних люмінесцентних ламп і трубок, сушіння деревини, поховання медичних відходів та інші”, - зазначив генеральний директор фірми “Fecupral".

За результатами зустрічі сторони погодили, що Львівська ОДА надасть дані представникам компанії щодо кількості та видів твердих побутових відходів на території області. А також обговорили можливість відвідин львівською делегацією заводу у Словаччині.

Джерело: прес-служба ЛОДА

Схожі новини