Передплата 2024 ВЗ

Скільки і на що витрачають туристи у Львові порахували у міському управлінні туризму

  • 30.11.2016, 14:17
  • 1 256

До Львова за розвагами та добрими емоціями. Саме відпочинок та розваги - основна мета приїзду до Львова гостей.

Такі дані аналізу ринку в’їзних туристів, що провів Інститут міста на замовлення управління туризму Львівської міської ради. Приємним моментом є те, що кількість туристів щороку зростає.

Якщо намалювати узагальнений портрет гостя Львова, то це буде людина віком 26-35 років, котра приїхала до міста потягом, власним авто або автобусом на 1-3 дні та зупинилася у хостелі чи готелі. Цікавим є те, що чоловіків і жінок серед туристів практично порівну. Найчастіше до Львова приїжджають наші співвічизники. Щодо іноземних туристів, то найбільше гостювати у місті Лева полюблять поляки, німці, американці, білоруси та турки.

Гостям Львова подобаються посиденьки у кав’ярнях та ресторанах. Окрім того, залюбки гуляють містом, відвідують музеї, галереї, виставки та торгово-розважальні центри. Один день у місті в середньому обходиться туристу в 50 євро. Гостюють, переважно, 4 дні.

«Чи бажаєте ви ще раз відвідати Львів?» - 91% опитаних відпочивальників дали ствердну відповідь на це питання. 95% - рекомендуватимуть відвідати місто друзям.

«Цьогоріч Львів прийняв рекордну кількість туристів. За нашими прогнозами, до кінця року кількість гостей міста сягне 2,6 млн. Це практично на 30% більше, ніж у попередньому році. Щодо туристичного збору, то за 10 місяців цього року він становить 3 млн 194,5 тис.грн.», - розповідає Галина Малець, начальник управління туризму Львівської міської ради.

За словами Галини Малець, ці кошти надходять до міського бюджету і йдуть, у тому числі, й на покращення інфраструктури міста: ремонт доріг, освітлення, збереження пам’яток історичної спадщини тощо.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини