Передплата 2024 «Добрий господар»

Міноборони: "РФ стягнула до кордону з Україною понад 50 тис. військових"

  • 29.11.2016, 18:45
  • 1 192

У відомстві також повідомили, що в окупованому Криму знаходиться 23 тис. військових РФ.

Росія стягнула до державного кордону з Україною близько 55 тис. військовослужбовців, в окупованому Криму - 23 тис. і на непідконтрольній території Донбасу 5-7,5 тис. військових. Про це заявив заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

"Зараз близько українського кордону в безпосередній близькості з кордоном з Росією, РФ зібрала близько 55 тис. Військових, на території України Росія представлена регулярними армійськими частинами в кількості 5-7,5 тис. Осіб. У Криму військову присутність російської регулярної армії становить 23 тис . чоловік, з них близько 9 тис. військових розташовані безпосередньо на адмінграніце з континентальної України ", - сказав він.

Також, за словами Долгова, більше 1 тис. російських військових розташовані в Придністров'ї.

Раніше у СММ ОБСЄ заявили про обмежений доступ до ділянок розведення Первомайськ/Золоте, Станиця Луганська та Петрівське/Богданівка.

Як повідомлялося, 23 листопада Тристороння контактна група визначила, що в разі дотримання режиму тиші з боку представників окремих районів Луганської області з 26 листопада стане можливим розведення сил в районі смт Станиця Луганська.

11 листопада спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ повідомили, що режим припинення вогню дотримується на 2 з 3 ділянок, визначених для розведення - за винятком ділянки у Станиці Луганській. У зв'язку з цим сторони розведення сил і засобів там не розпочинали. У Міноборони тоді заявляли, що українські військові готові відвести сили і засоби від певного ТКГ ділянки в районі Станиці Луганській, але противник не виконує необхідні для відводу умови.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини