Передплата 2024 «Добра кухня»

«Укрзалізниця» назвала причину сходження вантажного потяга з рейок біля Львова

  • 28.11.2016, 17:40
  • 1 837

Як повідомила прес-служба «Української залізниці», причиною сходження вантажного потяга з рейок цієї ночі біля Запитова на Львівщині є незадовільне утримання колії підприємством «Львів Ресурс».

У прес-службі уточнили, що локомотив, який належить ПП «Львів Ресурс», виконував маневрові роботи на під’їзній колії цього підприємства на станції Запитів. Перед переїздом стався схід вантажного вагону. Відтак з 22:35 до 23:50 було перекрито рух автомобілів на автодорозі міжнародного значення М 06 Київ — Чоп.

Вагон підняли і встановили на рейки працівники регіональної філії «Львівська залізниця».

В «Укрзалізниці» уточнили, що підприємство на балансі утримує 75 % колій українських залізниць. Решта обслуговуються підприємством ПрАТ «Київ-Дніпровський МППЗТ», що підпорядковується Міністерству інфраструктури України (15 % від загальної кількості). 10% від усіх колій перебувають на балансі різних підприємств та обслуговуються ними.

Залізничники уточнили, що власники колій відповідають за утримання та належний технічний стан інфраструктури, а недотримання вимог може призвести до аварій та фінансових витрат. Тож закликають до вчасних профілактичних ремонтних робіт колій.

Схожі новини