Передплата 2024 «Добрий господар»

Безвіз: у Кабміні знайшли "пряник" для ЄС

  • 28.11.2016, 17:25
  • 1 562

Україна може схилити Євросоюз до безвізу, запропонувавши прихисток мігрантам і співпрацю у розслідуванні міжнародних злочинів.

Про це у Facebook написав заступник міністра юстиції з євроінтеграції Сергій Пєтухов.

"Зараз багато хто ображений на ЄС через те, що вони відкладають своє рішення щодо безвізу для України через внутрішні обговорення процедури. Маємо повне право почуватися ошуканими, адже стали заручниками міграційної кризи і фактору виборів, які насуваються наступного року в основних країнах ЄС (Німеччина, Франція, Нідерланди)", - зауважив він.

Замість того щоб ображатися, треба шукати, як стати необхідними і потрібними, додав чиновник.

"Під час переговорів щодо конкретної проблеми з однією дуже скептичною до України країною ЄС їм стало зрозуміло, що в їхніх інтересах, щоб Україна мала угоду з Європолом. Тепер вони зі свого боку активно прискорюють і лобіюють процес підписання угоди всередині ЄС", - додав Пєтухов.

Також на прийняття рішення щодо безвізу вплинула сирійська міграційна криза, зауважив заступник міністра.

"Саме побоюючись негативної реакції виборців на мігрантів, європейські лідери не поспішають давати безвіз. Я би запропонував ЄС взяти на себе добровільно квоту на розселення мігрантів. Думаю наша країна могла би повністю взяти на себе квоту, наприклад, Нідерландів. Що скажете?" - написав Пєтухов.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини