Передплата 2024 «Добрий господар»

Суспільним мовленням і Євробаченням замість Аласанії займеться голова Держкомтелерадіо

  • 28.11.2016, 12:19
  • 765

Наливайко запевнив, що медіареформи розпочнуться до кінця року, як і планувалося.

Комісію з перетворення Національної телекомпанії України в Національну суспільну телерадіокомпанію України (НСТУ) замість Зураба Аласанії очолив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. Про це на сьогоднішній нараді в Держкомтелерадіо повідомив сам Наливайко.

«1 листопада Зураб Аласанія добровільно пішов у відставку... У своїй заяві Зураб наголосив, що він не знає, як в існуючих умовах завершити реформу і підготуватись до проведення Євробачення. Ми шукали тимчасового, до створення ПАТ НСТУ, керівника серед заступників. Але знайти того, хто консолідує менеджмент, сформований Зурабом, не змогли. Будь-яке призначення одного викликало демарші і несприйняття інших… Ми не можемо більше втрачати час на вирішення кадрового питання. Треба брати відповідальність, а не маневрувати…», - пояснив своє рішення голова Держкомтелерадіо.

«Комісію з перетворення НТКУ очолю я (так само як і комісію першого етапу, коли ОДТРК приєднувались до НТКУ). На посаду генерального директора НТКУ призначення не буде. Комісія з 30 вересня виконує функції правління», - повідомив Наливайко. Він також висловив сподівання, що весь менеджмент залишиться на місцях.

«Обидві медіареформи:повноцінне створення суспільного і реформування друкованих ЗМІ до кінця року мають розпочатись і вони розпочнуться», - запевнив Наливайко.

Голова Держкомтелерадіо зазначив також, що песимістичні настрої керівництва НТКУ щодо проведення Євробачення в Україні вміло використовує російська пропаганда — хітом в російському інформпросторі стала новина «Україна втрачає Євробачення». «Євробачення в Україні буде і ми його гідно проведемо», - пообіцяв Наливайко.

Як повідомлялося, 7 листопада Олег Наливайко підписав наказ про звільнення генерального директора НТКУ Зураба Аласанії за згодою сторін.

Зураб Аласанія до сьогодні залишався головою комісії з перетворення НТКУ в ПАТ НСТУ.

Джерело: Укрінформ