Передплата 2024 «Добра кухня»

Жебрівський: "Бойовики не дають можливості відремонтувати водогін до Торецька"

  • 28.11.2016, 12:08
  • 716

Школи і дитсадки вже забезпечили привезеною водою і сьогодні планують відновити їхню роботу.

Бойовики не дають жодних гарантій режиму тиші, щоб відремонтувати водогін до Торецька. Про це повідомляє голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook.

"Російські бойовики й далі не дають гарантій режиму тиші та можливості відремонтувати водогін до Торецька. У "сірій зоні" нам потрібно відремонтувати пошкоджену вибухами ділянку 900-мм труби. Насправді нам потрібно 2-3 дні, щоб замінити пошкоджену ділянку", - написав Жебрівський.

За його словами, усе необхідне для ремонту є, і працівники готові в будь-який момент розпочати роботу. "Однак російська сторона у Спільному координаційному центрі з припинення вогню, яку очолює російський генерал Романчук, шостий день відмовляється надавати гарантії припинення вогню на цій ділянці, щоб з того боку не обстрілювали ремонтників", - наголосив Жебрівський.

На його думку, "вони навмисне затягують із гарантіями режиму тиші, щоб якомога більше напакостити нам. Їх, насправді, найбільше цікавить погіршення ситуації на нашому боці. Абсолютно фашистські методи росіян".

Голова Донецької військово-цивільної адміністрації повідомив, що до Торецька щодня підвозиться 260-300 тонн води, працює 18 водовозів. "Якщо все буде за планом, сьогодні відкриємо в Торецьку школи і дитсадки. Тому, що водою вони вже забезпечені", - додав він.

Жебрівський повідомив, що без опалення сьогодні залишаються 35 будинків, де проживають 2356 людей, тому сьогодні він збирає нараду разом з військовими, щоб визначитися про подальші роботи.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини