Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Фейгін кличе журналістів на суд у справі Сущенка

  • 28.11.2016, 09:38
  • 771

Захисник неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін  нагадує про засідання з приводу продовження арешту його підопічного.

Про це Фейгін пише у Твіттері.

"Відтак, сьогодні в Лефортовському суді о 12.00 продовження арешту українського журналіста Романа Сущенка. Приходьте, його можна буде побачити", - написав Фейгін.

Оскільки справа засекречена ФСБ, засідання буде закритим, проте, судячи з досвіду минулих засідань, журналістів пускають в зал на оголошення рішення, вони зможуть побачити і сфотографувати затриманого Романа Сущенка.

Як повідомляв Укрінформ, засідання у справі Сущенка відбудеться 28 листопада в Москві о 12.00 в Лефортовському районному суді і пройде в закритому режимі. У зв'язку з цим засіданням Марк Фейгін відмінив прес-конференцію в Укрінформі, призначену на 28 листопада.

Власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Схожі новини