Передплата 2024 «Добрий господар»

Гриневич: "Люди Табачника запланували реванш і готували тріумфальне повернення"

  • 20.11.2016, 14:14
  • 2 690

​Глава Міносвіти Лілія Гриневич розповіла про те, як писала свої наукові роботи.

Гриневич: "Люди Табачника запланували реванш і готували тріумфальне повернення"
Гриневич: "Люди Табачника запланували реванш і готували тріумфальне повернення"

Частково визнавши зауваження критиків, вона повністю відкинула звинувачення у плагіаті. Також вона оприлюднила інформацію про те, що люди Табачника готували своє "тріумфальне повернення" в систему вищої освіти. Як інформує Цензор.НЕТ, про це вона написала у Фейсбуці.

Гриневич зазначила: "Про мої наукові роботи. Свою кандидатську дисертацію я захистила у 2005 році. Громадські активісти після мого приходу на посаду міністра освіти і науки перевірили мою дисертацію і опублікували повідомлення, що плагіату в ній не виявлено.

У кінці 2014 року вирішила відновити роботу над докторською дисертацією. Зокрема, у мене був зібраний матеріал на перший розділ - огляд літератури. Накопичені матеріали використовувала для написання, зокрема, обговорюваних наразі в мережі статей. Ці дві статті писалися в перервах між законодавчою роботою, уривками і похапцем. Тоді ж усвідомила: неможливо поєднувати політичну діяльність і наукову роботу. Відклала ідею докторської дисертації до кращих часів. Ніяких наукових статей із того часу не публікувала".

"За результатами автоматизованого аналізу цих статей через систему "Антиплагіат", оригінальність першої роботи - 89%, другої - 82%.

Визнаю, що деякі зауваження до цих двох статей є справедливими. Публічно обіцяю, що зазначені статті не буду використовувати в подальшій науковій роботі.

Однак мушу зазначити, що оприлюднений аналіз моїх статей значною мірою упереджений і маніпулятивний. Наприклад, закидають запозичення без посилання з україномовних статей, хоча вказано першоджерело англійською мовою, яке мною використовувалося. Або критикується посилання на Енциклопедію освіти, а не на якесь інше джерело, яке випало в пошуковій системі авторам аналізу.

Прямою маніпуляцією є, коли жовтим кольором в "аналізі" виділені уривки моєї роботи, і читачами це сприймається як начебто неправильне запозичення, а в коментарі (вже без виділення жовтим кольором) автор маленькими буквами дописує, що у цьому питанні претензій до Гриневич немає" , - підкреслила міністр.

Вона продовжила: "Тому, крім визнання відповідальності за мої помилки, хочу також сказати, що свідомі маніпуляції і сплановані інформаційні атаки мене не зупинять. Прекрасно розумію, чому ця компіляція просувається у мережі саме зараз, адже люди Табачника запланували реванш і готували тріумфальне повернення на ключові посади в системі освіти".

"Вони вирішили, що вже захопили НАЗЯВО, вони вважають, що їм вдалося прилаштувати свого заступника в Державну інспекцію навчальних закладів, вони планували провести свою людину на директора Інституту модернізації змісту освіти. Я буду цьому активно протистояти", - резюмувала

Джерело: Цензор.НЕТ

Схожі новини