Передплата 2024 «Добра кухня»

Донбас опинився серед найнебезпечніших місць для туризму в міжнародному рейтингу

  • 18.11.2016, 12:56
  • 1 155

Східна частина України на мапі позначена темно-червоним кольором, що означає надзвичайно великий рівень небезпеки для туристів.

Донбас опинився серед найнебезпечніших місць для туризму в міжнародному рейтингу
Донбас опинився серед найнебезпечніших місць для туризму в міжнародному рейтингу

Міжнародна організація InternationalSos створила карти найбільш небезпечних місць для туризму за критеріями медичної безпеки, якості доріг та ризику для мандрівників.

За першим показником — ризику для туристів, Україна в цілому має середній рівень небезпеки. Територія Донецької та Луганської областей — надзвичайно високий.

Творці мапи пояснюють це тим, що у цьому регіоні "контроль правопорядку може бути мінімальними або взагалі відсутнім на значній території. Існують серйозні загрози насильницьких нападів з боку озброєних груп, орієнтованих на туристів".

За другим показником — медичної безпеки, Україна загалом має середній рівень.

У поясненні йдеться, що тут можна отримати отруєння їжею чи водою, а також інфекційне захворювання на зразок малярії, хоча відповідні стандарти охорони здоров'я збережені та достатньо ефективно працюють швидка допомога та стоматологічні служби.

Найбезпечнішими країнами для туризму творці мапи вважають Ісландію, Швецію, Норвегію, Фінляндію.

За медичними показниками найбільш пристосованими для подорожей є США, Канада, та сама Ісландія, Швеція, Норвегія, Фінляндія, а також Німеччина, Франція, Іспанія, Велика Британія.

Найбезпечніші дороги, за інформацією творців мапи, у тих самих країнах.

Згідно із "Глобальним рейтингом тероризму-2016" Інституту економіки й миру, Україна найбільше потерпає від тероризму серед держав Європи і посідає 11 місце.

Джерело: Українська правда

Схожі новини