Передплата 2024 «Добрий господар»

Міносвіти: "Зарплата вчителів зросте не на 30, а на 50 відсотків"

  • 17.11.2016, 14:03
  • 1 878

За словами міністра, у проекті бюджету збільшили обсяг субвенцій на 10 млрд грн.

Обсяг субвенції на зарплату педагогічних працівників складатиме понад 52 млрд грн, що на 10,2 млрд грн. більше ніж було заплановано в проекті бюджету на 2017 рік, який подавався на розгляд Верховної ради України до першого читання. Про це розповіла міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час доповіді на парламентських слуханнях, передає прес-служба Міносвіти.

Таким чином зарплата вчителям у 2017 році в середньому збільшиться на 50 відсотків, а не на 30, як було анонсовано раніше.

Міністр також повідомила, що розмір підвищених стипендій збільшиться до прожиткового мінімуму, а для залучення талановитої молоді до навчання на гостродефіцитних спеціальностях (вчителі, інженери) пропонується суттєво збільшити базовий розмір стипендії для навчання на цих спеціальностях.

Окрім цього, на наступний рік визначено державну субвенцію місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами — 209 млн грн.

Також зазначається, що уряд визначив 19 професій загальнодержавного значення, навчання на яких фінансуватиметься з державного бюджету. Загалом для цього в проекті бюджету на 2017 рік закладено майже 170 млн грн.

Гриневич наголосила, що незважаючи на те, що сума видатків на 2017 рік на науку також збільшується, вона покриє лише підвищення зарплат.

Нагадаємо, раніше до проекту бюджету на 2017 рік було закладене підвищення зарплат вчителів на 30%.

ерший заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець анонсував зміну системи виплати стипендій. За його словами, академічні стипендії отримуватимуть студенти за високі успіхи у навчанні, а соціальні - студенти інженерних та природничих спеціальностей, на які не скрізь виконується державне замовлення.

Міністерство фінансів України має намір створити два стипендіальних фонди для студентів: соціальний та академічний.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини