Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Польський ведучий втратив роботу через образу українців

  • 14.11.2016, 15:45
  • 1 876

Відомий польський радіо- і телеведучий Войцєх Цейровський, ймовірно, втратив роботу на “Польському радіо Кошалін” через образу українців.

Польський ведучий втратив роботу через образу українців
Польський ведучий втратив роботу через образу українців

Про це пише інтернет-видання Kresy.pl.

“Директор “Польського радіо Кошалін” Пьотр Островський вирішив зняти з радіоефіру програму Цейровського. За неофіційною інформацією, це сталося в результаті тиску з боку політиків і діячів Об’єднання українців у Польщі, обурених висловлюваннями Цейровського і Рудніка (інший ведучий радіопрограми — ред.) щодо Волинської трагедії”,- зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Об’єднання українців у Польщі (ОУП) подало позов до прокуратури на Цейровського за образу українців. У документі наголошується, що 15 жовтня журналіст під час ефіру на “Польському радіо Кошалін” назвав усіх українців “гвалтівниками” і “різунами”.

На уточнююче запитання ведучого, чи він вважає геть усіх українців “гвалтівниками” і “різунами” Цейровський відповів: “…підтверджую, усіх”. У документі підкреслюється, що такого роду висловлювання посилюють упереджене та вороже ставлення до українців і породжують ненависть на національному грунті. За цей злочин Кримінальний кодекс Польщі передбачає ув’язнення терміном до трьох років.

Цейровський є радіо- і тележурналістом, сатириком, фотографом і мандрівником. Він став дуже відомим завдяки своїм телепрограмам на польському телебаченні з мандрівок різними країнами світу у характерному образі — босим і у гавайській сорочці.

Цейровський не приховує своїх правоконсервативних поглядів.

Схожі новини