Передплата 2024 ВЗ

Під Харковом від отруйної горілки померла ще одна людина

  • 04.11.2016, 14:52
  • 3 028

Черговий випадок загибелі людини від сурогатної горілки зареєстровано в Харківській області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Головному управлінні Держпродспоживспілки в Харківській області.

"Напередодні від сурогатної горілки померла мешканка райцентру Близнюки Харківської області. Отруєння метиловим спиртом підтверджене результатами судово-медичної експертизи", - наголосили у відомстві.

Згідно з уточненими даними відомства, загальна кількість отруєнь сурогатним алкоголем у Харківській області - 98 випадків, з них смертельні - 51.

На сьогодні в Україні зафіксовано 144 випадки отруєння сурогатним алкоголем, з них смертельні - 67.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 30 вересня Київський райсуд Харкова за клопотанням прокуратури обрав арешт як запобіжний захід для 27-річного харків'янина, підозрюваного у виробництві сурогату на основі метилового спирту. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

28 вересня разом з організатором виробництва сурогату затримано трьох його спільників. Раніше затримано трьох хазяїв магазинів, де продавали цю продукцію: хазяйку чотирьох магазинів у Вовчанському районі заарештовано із заставою в 275 тис. грн, хазяї магазинів у Харківському та Ізюмському районах відправлені під домашній арешт.

7 жовтня прокуратура Харківської області оголосила підозру 31-річному жителю Вовчанського району, який був посередником між виробниками сурогату і реалізаторами неякісного спиртного.

Схожі новини