Передплата 2024 ВЗ

У МЗС прокоментували провокацію з "телефонною розмовою" Порошенка з президентом Киргизстану

  • 03.11.2016, 19:56
  • 1 339

Речниця відомства наголосила, що інцидент спрямований на зрив ініціативи України в ООН з прав людини в Криму.

Провокація із "телефонною розмовою" між президентом України Петром Порошенком і президентом Киргизстану Алмазбеком Атамбаєвим була організована, щоб зашкодити просуванню українською стороною в ООН важливої ініціативи з прав людини в Криму. Про це заявила речник МЗС України Мар'яна Беца.

"У президента України була запланована низка телефонних розмов з метою просування в ООН проекту Резолюції щодо порушення прав людини в Криму, включаючи розмову з президентом Республіки Киргизстан. Інформація щодо спланованої провокації зараз перевіряється українською та киргизькою сторонами... Ми з'ясовуємо всі обставини, включно з технічними. Уже зараз очевидно, що такі дії мали на меті перешкодити просуванню в ООН важливої ініціативи щодо Криму", - сказала Беца.

Вона також зазначила, що про дану перевірку було домовлено під час телефонної розмови між міністрами закордонних справ України і Киргизстану.

Нагадаємо, напередодні сайт Адміністрації президента України повідомив, що Порошенко і президент Киргизстану Атамбаєв провели телефонну розмову, під час якої обговорили шляхи вирішення проблем з постачанням української продукції до Киргизстану, що виникли через обмеження транзиту Росією.

Однак згодом в Апараті президента Киргизстану спростували повідомлення про телефонну розмову, висловивши припущення, що «інформація недостовірна», а «українського лідера хтось розіграв».

Як відомо, подібні інциденти траплялися й раніше. Так, у березні цього року російські пранкери передали адвокатові льотчиці Надії Савченко лист (машинопис) нібито від Петра Порошенка російською та українською мовами. Згодом стало відомо, що лист від Порошенка виявився фейковим.

Крім того, у квітні російський пранкер опублікував запис фейкового інтерв’ю президента України Петра Порошенка для американського видання New York Times.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини