Передплата 2024 ВЗ

Уряд Японії нагородив українського дипломата Кулініча почесним Орденом

  • 03.11.2016, 19:19
  • 1 008

Сьогодні уряд Японії ухвалив рішення нагородити Орденом Вранішнього Сонця, Золота та Срібна Зірка Миколу Кулініча, чинного Посла України в Австралії, колишнього Посла України в Японії.

Уряд Японії нагородив українського дипломата Кулініча почесним Орденом
Уряд Японії нагородив українського дипломата Кулініча почесним Орденом

Про це повідомила офіційна Facebook-сторінка Посольства України в Австралії.

"Орден з поетичною назвою "Сонця, що сходить" (Вранішнього сонця) із золотою та срібною зірками — це другий ступінь першої в історії Японії найвищої державної нагороди, заснованої за наказом Імператора Мейдзі в 1876 році. За рішенням Уряду Японії таким орденом нагороджують за визначні досягнення в сфері міжнародних відносин, популяризацію японської культури, захисту навколишнього середовища", - йдеться у повідомленні.

Нашого посла нагороджено «За особистий внесок у розвиток дружніх відносин і взаєморозуміння між Японією та Україною».

Микола Кулініч двічі представляв нашу державу у Посольстві України в Японії, а з 2006 по 2013 рік був Главою українського дипломатичного представництва у країні Вранішнього сонця. Як відзначається у повідомлення імператорського двору: «Пан Кулініч один з найбільш видатних експертів з питань Японії в Міністерстві закордонних справ України».

Церемонія нагородження пройде в Канберрі найближчим часом.

Одним з перших кавалерів ордену, в перший рік його заснування, став відомий французьский правник Гюстав Еміль Буассонад, який брав безпосередню участь в укладенні першого цивільного кодексу Японії. А у 1884 році ним став Хорас Кепрон — відомий американський меценат, поціновувач японського мистецтва, колекція якого є окрасою Смітсонівського музею у Вашингтоні. У 2015 році Орденом нагороджено знаменитого італійського диригента Рікардо Муті. Серед дипломатів такої честі удостоєний Постійний представник США в Організації Економічного Співробітництва та Розвитку Констанс Морелла.

Джерело: День

Схожі новини