Передплата 2024 «Добра кухня»

Емблема української розвідки обурила МЗС та віце-прем'єра Росії

  • 31.10.2016, 11:51
  • 1 792

Росія обурена новою емблемою військової розвідки України, на якій сова спрямовує меч на територію Російської Федерації.

Емблема української розвідки обурила МЗС та віце-прем'єра Росії
Емблема української розвідки обурила МЗС та віце-прем'єра Росії

На емблемі зображена сова із мечем, що пронизує територію Росії. Навколо зображення написано гасло українських розвідників латиною: «Sapiens dominabitur astris». Гасло перекладається як «Мудрий буде панувати над зірками».

Представник МЗС Росії Марія Захарова висловилася з приводу емблеми.

«В Україні до всіх бід додалася ще одна — орнітологічна. Мабуть, коли відлетіли всі беркути, довелося взятися за зброю совам», — написалавона у Facebook.

Віце-прем'єр міністр РФ Дмитро Рогозін опублікував фрагмент мультику, з якого, за його словами, «славні «розвідники» України вкрали свою емблему».

За сюжетом радянського мультфільму 1970 року «Сказка сказывается», під час фінальної битви добра зі злом Кощій приймає вигляд сови і кидає мечем у головного героя Івана.

Кощій намагається вразити Івана десятками мечів, однак марно. У фіналі Іван, взявши меч, розрубує сову надвоє. Усередині опиняється яйце з голкою, і коли Іван розламує її, царство Кощія руйнується.

Український військовий та політичний журналіст Дмитро Тимчук «відповів» на російські обурення.

«Російські ЗМІ збудилися від фото з представлення президентом України нового начальника Головного управління розвідки. Вони там побачили емблему, на якій сова «протикає мечем Росію». Підкинемо ж росіянам ще одну фішку: сова в природі пожирає кажанів, а кажан — символ військової розвідки РФ!», — написав Тимчук у Facebook.

Зауважимо, що на сторінці ГУР у Facebook модель емблеми з'явилася ще у березні 2016 року. Проте росіяни помітили її лише зараз.

Джерело: Громадське

Схожі новини