Передплата 2024 ВЗ

Турчинов ініціював створення інформаційної армії для протидії пропаганді РФ

  • 28.10.2016, 20:25
  • 1 364

Секретар РНБО наголосив, що Кремль відпрацював агресивну технологію гібридного наступу: «спочатку приходять російські телеканали, а за ними – російські танки».

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов від Апарату РНБО України і міжнародне громадське об'єднання «Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» 27 жовтня підписали Меморандум про взаємодію з метою протидії російській пропаганді. Про це інформує прес-центр РНБО, передає УТ.

За словами Турчинова, гібридна війна, яку веде проти України Росія, включає в себе не тільки активні бойові дії на фронті, але й економічну, кібернетичну та інші руйнівні складові. «Одним із небезпечних елементів гібридної війни є інформаційна війна», — сказав він, додавши, що Кремль відпрацював агресивну технологію гібридного наступу: «спочатку приходять російські телеканали, а за ними — російські танки».

«Російська Федерація всіма доступними їй способами формує викривлену інформаційну картину світу, намагаючись таким чином дискредитувати Україну на міжнародній арені, дестабілізувати політичну, соціально-економічну ситуацію в країні, розхитати міжетнічні та міжконфесійні відносини», — сказав секретар РНБО України, наголосивши, що цілі РФ лишаються незмінними: «знищити демократичну, незалежну європейську Україну та встановити контроль над ключовим для неї геополітичним центром».

Водночас, на думку Турчинова, Революція Гідності й боротьба проти зовнішньої агресії з боку Російської Федерації ще раз засвідчили, що громадянське суспільство у нашій державі «може бути вагомим суб'єктом забезпечення національної безпеки».

«Підтримка демократичного вектору національного розвитку, сприяння в забезпеченні обороноздатності держави, допомога постраждалим внаслідок бойових дій на сході України, активна участь у боротьбі з ворожою пропагандою, проведення масштабних кампаній з інформування міжнародної спільноти про ситуацію в Україні — усе це становить основні напрями діяльності патріотично налаштованих громадських об'єднань, у тому числі тих, що входять до складу міжнародного інформаційного консорціуму «Бастіон», — зазначив він.

Секретар РНБО України наголосив, що сьогоднішній захід має на меті мобілізувати патріотичних, професійних та інтелектуальних представників громадянського суспільства для боротьби проти інформаційної агресії Росії, і «є важливим кроком на шляху консолідації зусиль державних інституцій та організацій громадського сектору у протидії російській пропаганді як в Україні, так і за її межами».

«На моє глибоке переконання, лише спільними зусиллями ми зможемо ефективно протидіяти ворогу, формувати та практично реалізовувати заходи з відбиття інформаційної агресії РФ», — зазначив Турчинов, додавши, що Меморандум відкритий для всіх, хто готовий вести інформаційну боротьбу з агресором.

«Ми запрошуємо приєднатися до нашої ініціативи всіх, хто готовий захищати країну, вести боротьбу з російською пропагандою, хто готовий протистояти агресорові в інформаційній площині, об'єднати зусилля, щоб створити спільну інформаційну армію, яка дасть гідну відсіч ворогу», — наголосив Турчинов.

Від МГО «Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» Меморандум підписали керівник ГО «Центр військово-політичних досліджень «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук; заступник керівника ГО «Центр дослідження армії, конверсії та роззброєння» Володимир Копчак; керівник Бюро протидії гібридній війні Тарас Березовець; офіційний представник міжнародної волонтерської мережі «Informnapalm» Михайло Макарук.

Міжнародне громадське об'єднання «Міжнародний інформаційний консорціум «Бастіон» створене у червні цього року. Діяльність консорціуму має на меті протидіяти пропаганді Росії, об'єднати зусилля для моніторингу інформаційного простору, виявляти і протидіяти поширенню російськими та проросійськими інформаційними ресурсами повідомлень, покликаних спотворити виклад тих чи інших подій.

Схожі новини