Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Європарламент відповів на погрози РФ використовувати ядерну зброю

  • 28.10.2016, 11:59
  • 1 344

Резолюція ЄС щодо ядерної зброї стала відповіддю РФ на численні вчення, які російські військові проводять на кордонах з країнами-членами НАТО.

Європейський парламент закликав держави, які володіють арсеналом ядерної зброї, скоротити її кількість і зменшити її роль у військових доктринах. Під час пленарного засідання Європарламенту в Страсбурзі була проголосована відповідна резолюція - Ядерна безпека та нерозповсюдження, передає УНІАН.

Резолюція стала відповіддю на загрози з боку Росії використовувати ядерну зброю.

"Загострення відносин між ядерними збройними державами, такими, як Росія і США або Індія і Пакистан, загрози Росії використовувати ядерну зброю або розгорнути її на ще більшій території в Європі роблять ситуацію в сфері безпеки ЄС все більш напруженою", - йдеться в резолюції.

Станом на січень 2016 року загальна кількість одиниць ядерної зброї налічувалася 15,4 тис в дев'яти країнах світу - Росії, США, Великобританії, Франції, Китай, Індія, Пакистан, Ізраїль та Корейська Народно-Демократична Республіка, передає видання.

Резолюція ЄС щодо ядерної зброї стала відповіддю РФ на численні вчення, які російські військові проводять на кордонах з країнами-членами НАТО (Польщі, Литви), а також на заяву російських чиновників про те, що РФ може розміщувати ядерну зброю в Криму.

Схожі новини