Передплата 2024 ВЗ

Без енергії сонця смартфон не воскресне

  • 28.10.2016, 12:24
  • 852

Журналіст «ВЗ» перевірила «дерево», яке заряджає мобілки сонячною енергією.

Усім знайома проблема, коли чекаєш на важливий дзвінок, а телефон зрадницьки нагадує, що батарея розряджена. За цю проблему в Івано-Франківську взявся сам мер — Руслан Марцінків. Днями, презентувавши «сонячне дерево», металеву конструкцію з величезними сонячними батареями, підключив свій смартфон, і «дерево» зарядило телефон міського очільника. Працює воно тільки від енергії сонця.

Без свого гаджета я, як і більшість сучасних людей, почуваюся «відірваною» від світу. Тому побачивши таке ноу-хау у самому центрі міста — легендарній «стометрівці», вирішила «підгодувати» свій смартфон. Але не так сталося, як гадалося. З шести зарядних пристроїв — чотири для Apple-гаджетів, а інші два — для Samsung та HTC. Ні тобі Нокії, ні Lenovo. «Навіть не підключайте — не працює», - завбачливо попереджає мене група підлітків біля дерева. Справді, у похмурі та дощові дні зарядити свій телефон не вийде, адже працює механізм лише від сонця. Заради експерименту все ж підключила єдиний підходящий провід (якщо охочих «підзарядитись» буде багато, то доведеться чекати). Телефон одразу реагував, але за хвилину помічаю, що провід не заряджає.

«Не лише у сонці проблема, після перших дощів більшість кабелів поіржавіло і не працює зовсім. Дивно, чому не передбачили якийсь навіс чи чохли на випадок дощу.

Очевидно влада сподівалась, що осінь буде без дощів, а зима без снігу», - глузує перехожа Марта Баранецька.

Задум непоганий, але непродуманий, адже за кілька місяців ці кабелі дійсно вийдуть з ладу, а замінювати їх кожного сезону ніхто не «підписувався». Тому за звичкою заряджатиму свій смартфон в одній із затишних кав’ярень.

Схожі новини