Передплата 2024 «Добрий господар»

МЗС вимагає від РФ негайно звільнити українських політв'язнів

  • 27.10.2016, 09:47
  • 797

МЗС також закликало світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всі можливі правові, політичні та економічні заходи з метою звільнення та повернення в Україну її громадян.

Міністерство закордонних справ рішуче засуджує рішення Верховного суду РФ залишити без змін вироки українським громадянам Миколі Карпюку та Станіславу Клиху і називає це черговим свідченням відсутності справедливого правосуддя в Росії. Про це йдеться у заяві МЗС, передає УТ.

«Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує ухвалене 26 жовтня 2016 року рішення Верховного суду Російської Федерації залишити без змін вироки громадянам України Миколі Карпюку та Станіславу Клиху, засудженим російською владою відповідно до 22,5 та 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму за сфальсифікованими звинуваченнями у створенні озброєного угрупування та умисному вбивстві військовослужбовців Російської Федерації під час бойових дій в Чеченській Республіці в 1994-1995 роках», - ідеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що політично вмотивовані кримінальні справи щодо Карпюка і Клиха, а також ігнорування Верховним судом РФ наведених стороною захисту фактів фальсифікації справи та численних грубих процесуальних порушень в ході кримінального провадження є черговим свідченням відсутності справедливого правосуддя в Росії.

«Особливо цинічним є ігнорування законних вимог України та сторони захисту щодо проведення незалежної психіатричної експертизи стану здоров'я Станіслава Клиха, яке вже тривалий час викликає стурбованість», - відзначили українські дипломати.

Разом з тим, у МЗС наголосили, що Україна вимагає від держави-агресора «негайно звільнити засуджених за політичними мотивами Миколу Карпюка та Станіслава Клиха» та інших українців, незаконно утримуваних за сфабрикованими обвинуваченнями.

МЗС також закликало світову спільноту, міжнародні правозахисні інституції вжити всі можливі правові, політичні та економічні заходи з метою звільнення та повернення в Україну її громадян, які стали політичними в'язнями Кремля внаслідок збройної агресії Росії та незаконної окупації суверенної території нашої держави.

Схожі новини