Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Подвійний маршрут трамвая на Сихів

  • 27.10.2016, 10:00
  • 1 929

Наразі від кінотеатру  ім. Довженка до площі Соборної.

З 17 листопада нарешті запустять трамвай на Сихів. Роботи виконані на 95%. Проблемна ділянка реконструкції - місце колишнього ринку «Санта-Барбара», де залишилося прокласти 150 метрів трамвайної колії. Оскільки роботи ведуться з нуля (затягнулися через те, що орендарі яток не хотіли переселятися. - Авт.), до середини листопада їх не встигнуть завершити. Про це повідомив “ВЗ” директор ЛКП “Львівавтодор” Олег Береза.

«Ще залишилося з’єднати 120 метрів колії на перехресті вулиці Угорської та проспекту Червоної Калини, завершити хідники, контактну мережу, зовнішнє освітлення та частину асфальтного покриття на перехресті, - каже пан Олег. - Паралельно ведуться роботи із будівництва колектора. Його готовність — 85%. Новий колектор буде готовий до експлуатації наприкінці року. Тоді старий аварійний колектор буде відключено. Частина нового колектора (від входу у парк «Залізні Води» і до АЗС) вже підключена. Повне переключення на новий колектор обіцяємо до кінця року».

Що варто знати пасажирам про трамвай на Сихів? З 17 листопада електротранспорт курсуватиме за маршрутом пл. Соборна - кінотеатр ім. Довженка, а до кінця року кінцева зупинка — вул. Вернадського. На маршруті працюватиме 13 одиниць техніки, інтервал руху — 5-6 хвилин, час роботи — від 6.30 до 22.30. У мерії обіцяють, що графік роботи трамвая на Сихів можуть продовжити до 23-ї.

У планах «Львівавтодору» - у рамках проекту “Трамвай на Сихів” - відкрити лінію із «Санта-Барбари» до головного залізничного вокзалу. «Питання запуску трамвая зі Сихова на вокзал - актуальне, - наголошує Олег Береза. - Але є нюанс, бо маршрут може створити складну «коркову» ситуацію. Тому плануємо реконструювати площу Івана Франка. Виконавця цих робіт оберуть на тендері. Наступного року маршрут буде працювати”.

Схожі новини