Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Замом» прокурора Львівщини став 32-річний активіст Юрій Татомир

  • 26.10.2016, 19:14
  • 8 392

У прокурора Львівської області новий заступник - 32-річний член громадської організації “Розвиток громади”, юрисконсульт Юрій Татомир (на фото).

«Замом» прокурора Львівщини  став 32-річний активіст Юрій Татомир
«Замом» прокурора Львівщини став 32-річний активіст Юрій Татомир

Його кандидатуру підтримала громадська рада, яка функціонує при прокуратурі, а також понад двадцять громадських організацій. Новопризначений заступник відповідатиме за зв’язки з громадською радою при прокуратурі.

Кар’єра Юрія Татомира стартувала у 2007 році з посади юриста у приватній фірмі. У 2013 році став юрисконсультом, займався громадською діяльністю. Працював помічником (на громадських засадах) народного депутата України Андрія Антонищака. Тепер склав ці повноваження. Юрій Татомир має бізнесовий кар’єрний багаж. Працював директором ТзОВ “Барбадос”, заступником директора ТзОВ “Юрвіта”.

Менш ніж за місяць до призначення заступником прокурора Львівщини (20 вересня 2016 року) Юрій Татомир “засвітився” як повноцінний кадр прокуратури. Став заступником начальника управління представництва інтересів громадянина, або держави в суді прокуратури.

Багатьох це кадрове призначення, м’яко кажучи, здивувало. З одного боку, позитив, що пан Юрій — не зі системи. З іншого боку, незрозуміло, за які заслуги отримав таке високе крісло? На жаль, більшість громадських об’єднань, які виникли на хвилі Майдану, мають репутацію так званих лобістських, а деякі і рекетирських клубів. За фасадами цих структур, як правило, стоять багаті і впливові люди, які лобіюють свої бізнесові та політичні інтереси.

На Львівщині — близько сотні громадських об’єднань, але реально дієвих — кілька. Останнім часом ГО “Розвиток громади” справді була дуже помітною, зокрема відзначилася захистом інте­ресів АТОшників, які розклали біля Львівської міської ради наметове містечко, домагалися від мерії виділення обіцяних земельних ділянок. ГО “Розвиток громади” “вибила” для них матеріальну допомогу — 100 тисяч гривень. Але водночас деякі експерти вважають, що громадські активісти, які патронували це наметове містечко, вибили якісь преференції і для себе. Подейкують, до ГО “Розвиток громади” мають відношення бізнесмени, які є у близькому оточенні екс-депутата Верховної Ради від “Свободи” Ігоря Кривецького.

Телефоную до Юрія Татомира. “На посаду заступника прокурора претендувало п’ятеро кандидатів, - повідомив Юрій Татомир. - Себе пропонували люди з громадського середовища, які мають вищу юридичну освіту та бажання працювати у прокуратурі. Усіх кандидатур обговорювали на консультативній громадській раді, ставили їм запитання. Кожен презентував напрям, який би хотів реалізувати, відновити довіру до прокуратури. Учасники консультативної ради голосували. Цей конкурс виграв я. Мої кроки на посаді — робота із відділом прийому скарг громадян. Другий крок — комунікація і координація з консультативною радою та інститутами громадянського суспільства Львівської області”.

Коментар для «ВЗ»

Оксана МАРУНЯК, голова ГО “Розвиток громади”

Понад двадцять громадських організацій підтримали Юрія Татомира. Був тривалий процес перевірки даних про кандидатів. Нагадаю, під час призначення на посаду прокурора Львівщини Юрія Квятківського генпрокурор Юрій Луценко висловив підтримку залученню у роботу прокуратури громадських активістів. Тому розмови про лобіювання чи «сумнівні організації» — недоречні.

Схожі новини