Передплата 2024 «Добрий господар»

Де у Львові спокійно жити: містяни оцінили безпеку районів

  • 26.10.2016, 16:41
  • 5 195

Під час придбання чи оренди нерухомості одним із головних критеріїв вибору є безпека.

Де у Львові спокійно жити: містяни оцінили безпеку районів
Де у Львові спокійно жити: містяни оцінили безпеку районів

Восени українці почали активніше купувати й знімати квартири, вивчаючи різні варіанти розташування. Сервіс оголошень OLX провів спеціальне дослідження, покликане допомогти з оцінкою міст і їхніх районів. У Львові, на думку городян, найбезпечнішими районами виявилися Галицький, Личаківський і Франківський.

Опитування OLX про якість життя в містах України в рамках проекту «Ідеальне місто» дозволило оцінити різні аспекти життя міст і їх районів за 10 критеріями, одним з яких була безпека. Користувачі сервісу заповнювали анкету, де ставили бали за шкалою від 1 до 7. В цілому по Україні було опрацьовано понад 33 тисяч анкет.

Аналітики сервісу з'ясували, що найбезпечнішим містом вважаються Чернівці. Львів iз населенням у 731,5 тисячу жителів за цим показником зайняв проміжну позицію серед міст України, поступившись серед іншого Ужгорода, Івано-Франківську та Хмельницькому.

У підсумку Галицький, Личаківський і Франківський райони отримали по п'ять із семи балів. Сихів опинився на сходинку нижче на умовному другому місці в рейтингу. Найменш спокійними мешканці міста Лева визнали Залізничний і Шевченківський райони, однак їхні показники далекі від критичних. Загалом львів'яни задоволені своєю безпекою на вулицях і впевнені в спокої міського оточення.

Рейтинг районів Дніпра за критерієм безпеки:

  • Галицький, Личаківський, Франківський — 5,0
  • Сихiв — 4,9
  • Залізничний, Шевченківський — 4,8

Утім, висловлювали львів’яни й претензії до міста щодо безпеки. Тривогу городян викликають неблагонадійні люди, які потенційно можуть стати небезпечними, зокрема безпритульні. Обурення викликають і водії, які нехтують правилами дорожнього руху, наприклад, не зупиняються перед пішохідними переходами.

У цілому, на думку опитаних українців, Львів — досить безпечне місто. Найбільше місто Західної України поступилося за показниками безпеки сусідам — Ужгороду, Івано-Франківську й Хмельницькому. Утім, Львів відчутно обійшов за цим показником інші великі міста країни — Київ, Харків, Одесу й Дніпро, хоча мешканці українських мегаполісів критичніше за інших ставляться до міської інфраструктури й висувають до неї вищі вимоги. Райони Львова загалом отримали приблизно рівні показники з безпеки: половина з них отримали кращі бали, а Залізничний і Шевченківський, які пасуть задніх, відрізняються у гірший бік лише на трошки.

Схожі новини