Передплата 2024 «Добрий господар»

Держкіно заборонило телесеріал виробництва «1+1 media»

  • 26.10.2016, 17:44
  • 1 426

На засіданні Експертної комісії з питань демонстрування і розповсюдження фільмів (прокатної) Держкіно було прийнято рішення відкликати державне свідоцтво і прокатне дозвіл гучного телесеріалу «Останній коп».

Держкіно заборонило телесеріал виробництва «1+1 media»
Держкіно заборонило телесеріал виробництва «1+1 media»

В ході засідання 16 експертів подивилися епізод серіалу, заслухали аргументи представників ТОВ "Гравіс-кіно» і вирішили, що телесеріал порушує законодавство України, зокрема, статтю 15-1 Закону України «Про кінематограф», повідомив сайт «Медіаняня».

Нагадаємо, що стаття 15 Закону України «Про кінематограф» звучить тепер так: «заборона розповсюдження і демонстрування фільмів, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, поширюється на розповсюдження та демонстрування будь-яких фільмів незалежно від країни походження, вироблених після 1 серпня 1991 року».

Рішення попереднього складу Експертної комісії від квітня 2016 року про видачу телесеріалу прокатного дозволу було переглянуто більшістю голосів. Юристи та керівництво телеканалу «2+2» заявили, що планують оскаржувати це рішення Комісії через суд.

«Останній коп» — спільний українсько-російський проект, знятий за німецьким форматом Derletzte Bulle (англ. «The Last Cop»). Формат придбано групою «1+1 media» у компанії Red Arrow International.

Серіал містить 39 серій по 40 хвилин. У головних ролях — російські актори Гоша Куценко, Наталя Вдовіна, Анатолій Руденко, Вікторія Корлякова, Поліна Куценко.

За сюжетом, чесний поліцейський, який отримав поранення під час виконання завдання і впав у кому на двадцять років, приходить до тями в сучасному світі. Він не розуміє багатьох досягнень технічного прогресу, не знає, що таке флешка, планшет чи смартфон, не користується Інтернетом. Але герой не втратив ні гостроти розуму, ні професійних навичок і залишається кращим оперативником відділку.

Цікаво, що саме «1+1 media» група «1+1 медіа» свого часу розповсюдила заяву про те, що Держкіно видало прокатне посвідчення переробленому російському серіалу «Слід» під виглядом нового українського серіалу. За словами генерального директора «1+1 медіа» Олександра Ткаченка «Слід» отримає прокатне посвідчення та нову назву - «Фактологічна експертна служба: міжнародний відділ кримінальних розслідувань». Наслідком цієї заяви стала заборона серіалу.

Із серіалом «Останній коп» ситуація схожа: наприклад, у російському прокаті він називається «Последний мент».

Схожі новини