Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Туск: "Росія сіє розбрат, але ЄС домовився зберегти єдність"

  • 26.10.2016, 17:54
  • 1 106

Голова Європейської ради Дональд Туск заявляє, що лідери країн Євросоюзу домовилися зберегти єдність перед наростаючою агресивністю Росії, систематичними порушеннями міжнародних домовленостей і втручанням у політичні процеси ЄС й інших держав.

Підводячи підсумки минулотижневого саміту ЄС, Туск назвав єдність найбільшим важелем у відносинах із Росією, передає Радіо Свобода.

«Зростання напруження у відносинах з Росією не є нашою метою. Ми просто реагуємо на кроки, які робить Росія, яка зі значною енергією сконцентрована на сіянні розбрату в ЄС. Нашою метою на довшу перспективу залишається знаходження способу співіснування. Це означає дотримання наших цінностей та інтересів, водночас із відкритими дверима для діалогу. Ми домовилися, що наша єдність щодо Росії є нашою найбільшою силою. Тож ми залишатимемося об’єднаними», — заявив Туск.

Названий в останніх репортажах прокремлівських ЗМІ «русофобом» голова Європейської ради Дональд Туск заявив, що «російська кампанія дезінформації в низці держав ЄС, кібератаки, втручання у політичні процеси ЄС, порушення повітряного простору і підтримування конфлікту в Україні» примушує співдружність реагувати відповідно.

Крім того, зазначає Туск, «тривожні питання» щодо Росії викликали також результати розслідування авіакатастрофи літака рейсу MH17.

«Тому, в цілому, ми зробили тверезу оцінку всієї реальності, без жодних ілюзій», — сказав голова Європейської ради.

Схожі новини