Передплата 2024 «Добра кухня»

У Миколаєві «Азов» і «Свобода» заблокували «сепаратистів Медведчука»

  • 26.10.2016, 14:46
  • 1 385

У Миколаєві активісти заблокували в їдальні, яка знаходиться в приміщенні облдержадміністрації, учасників «Південного форуму», організованого прихильниками «Українського вибору» Віктора Медведчука.

Між двома групами людей стоїть кордон поліції в повній амуніції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«В адміністрацію зайшли сепаратисти, яких охороняє поліція. Ми хочемо туди увійти, а нас не пускають. Ми знаємо, що форум начебто присвячений питанням децентралізації, але впевнені, що там лунатимуть проросійські лозунги», - розповідають активісти, які зібралися біля приміщеня їдальні.

Їх намагається заспокоїти особисто начальник ГУНП в Миколаївській області Юрій Мороз. Він каже, що там, всередині, немає ніякого форуму, там люди пють каву.

Згодом у приміщення таки впускають частину активістів, це, зокрема, представники «Свободи» та громадського корпусу «Азов». Між ними і начебто людьми від «Українського вибору» спалахує словесна перепалка. Поліція не дає їй перейти у бійку.

Наразі пристрасті дещо вгамувалися, учасники форуму розійшлися, але поліція не залишає приміщення ОДА.

Варто зазначити, що кілька місяців тому проведення подібного форуму в Миколаєві закінчилося силовим протистоянням. Тоді агресивно налаштовані проукраїнські активісти увірвалися до зали, де проходило зібрання, і закидали її димовими шашками, відбулася штовханина, пошкоджено меблі.

Наразі невідомо, хто дав дозвіл проводити подібне зібрання в їдальні, яка знаходиться в приміщенні ОДА.

Схожі новини