Передплата 2024 «Добрий господар»

Громадянам розсилатимуть СМС про спроби захоплення нерухомості

  • 26.10.2016, 14:08
  • 1 118

Кабінет міністрів на засіданні в середу затвердив антирейдерський проект Мін'юсту, який дозволить громадянам захистити свою нерухомість від спроб рейдерського захоплення.

Представляючи відповідний проект, міністр юстиції Павло Петренко заявив, що це є частиною антирейдерського пакету, прийнятого Верховною Радою, передає УП.

"Порядок користування цією послугою досить простий. Треба зробити лише три кроки будь-якому власникові майна. Це — отримати свій реєстраційний номер, він є в реєстраційних документах, а якщо немає — можна отримати в реєстрі; друге — це відкрити свій кабінет власника майна і поставити майно на відповідний контроль і третє — власник майна, вказавши свій номер телефону мобільного, буде отримувати миттєве повідомлення … про будь-які зміни і будь-яку інформацію з реєстру чи входження в реєстр будь-якої особи, яка цікавиться цим об'єктом нерухомості", — сказав Петренко.

За його словами, це є лише одним з багатьох механізмів, які Мін'юст імплементував на виконання антирейдерського закону.

"Не потрібно ходити до реєстратора, витрачати час, а через свій гаджет і через смс-повідомлення можна отримати інформацію про статус свого майна", — додав він.

Петренко нагадав, що покарання за посягання на майно становить до 8 років ув'язнення.

За його словами, поки що це працюватиме в пілотному режимі, але через кілька днів — після вступу антирейдерського пакету в дію — працюватиме в постійному режимі.