Передплата 2024 ВЗ

Європарламент закликав країни ЄС надалі зменшувати залежність від російського газу

  • 25.10.2016, 19:58
  • 960

Європарламентарі виступили за підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

Європарламент закликав країни ЄС і далі зменшувати залежність від російського газу. Про це йдеться в ухваленій у вівторок, 25 жовтня, резолюції Європарламенту, передає УТ.

Зокрема, шляхом підвищення ролі зрідженого природного газу (СПГ), розширення ємності газосховищ, підвищення енергоефективності та впровадження відновлюваних джерел.

«Якщо всупереч європейським інтересам Nord Stream 2 все ж таки буде побудований, то це обов'язково потребує надійної оцінки доступності терміналів СПГ і детальної оцінки стану газового коридору Північ-Південь, щоб мати можливість компенсувати закриття шляхів постачання Центральної і Східної Європи», - сказано в доповіді.

Крім того, Європарламент підтримав дії Єврокомісії, Європейської зовнішньополітичної служби та окремих країн ЄС у проведенні «енергетичної дипломатії, спрямованої на побудову заснованого на правилах, транспарентного і добре функціонуючого світового газового ринку».

Цілі зниження залежності від занадто вузького кола постачальників газу повинна сприяти і торгова політика ЄС, вважають європарламентарі.

Схожі новини