Передплата 2024 «Добра кухня»

Питання щодо «безвізу» для України можуть проголосувати до саміту ЄС

  • 25.10.2016, 18:27
  • 1 114

Після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися «справді швидко» і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися щойно буде узгоджений спільний текст.

Питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване у Європарламенті до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада, проте спершу свою позицію у цьому питанні має узгодити Рада ЄС. Про це заявила доповідачка з візового питання у Європарламенті Марія Габріел, передає УТ.

«М'яч зараз на боці Ради ЄС, яка має ухвалити рішення», після чого розпочнуться переговори між основними європейськими інституціями — Європейською Комісією), Європарламентом та Радою ЄС. «Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав та друзів України, які, я сподіваюсь, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян», — заявила Габріел, утім, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може відбутися.

Як пояснила євродепутатка, після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися «справді швидко» і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися щойно буде узгоджений спільний текст. «Наступна пленарна сесія розпочинається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час (для ухвалення рішення — Ред.)», — зазначила Габріел.

Схожі новини