Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ: "Бойовики готові обміняти до півсотні заручників"

  • 25.10.2016, 17:33
  • 775

У Службі впевнені, що на території Донбасу є і невідомі Службі місця, де "дикі" польові командири бойовиків утримують українських заручників.

Бойовики гібридної армії РФ в Донбасі підтвердили, що у них знаходяться 47 українських заручників. Україна розраховує на їх звільнення, повідомив радник глави СБУ Юрій Тандітв коментарі журналістам, передає кореспондент ЛІГА.net.

Співробітник Служби зазначив, що списки, які бойовики раніше подавали для обміну, були некоректними.

"Після того як коректні списки нами отримані, ми з ними працюємо. Ми готові виходити на формулу і готові віддавати всіх, кого ми можемо передати законно. Ми сподіваємося, що зараз будуть звільнені хоча б 47 заручників, яких незаконно утримують в Донецьку і Луганську" , - сказав він.

Тандіт пояснив, що йдеться про 47 заручників, оскільки їхні прізвища підтверджуються бойовиками.

"З 3 серпня їх стали підтверджувати. До цього підтверджувалося близько 20 осіб, хоча ми передаємо списки 109-ти. Ми знаємо точно місцезнаходження 57-ми. Ми будемо рухатися далі. Ми впевнені, що є ще місця, де у непідконтрольних ОРДЛО польових командирів знаходяться живими наші заручники", - сказав він.

Тандіт зазначив, що про це в тому числі йтиметься на завтрашніх переговорах контактної групи в Мінську, але він не називає точну дату можливого звільнення.

"Ми говоримо про те, що вони підтверджують наявність 47-ми, і вони готові їх віддавати", - уточнив він.

Співробітник СБУ заявив, що крім 109 заручників, які утримуються в ОРДЛО, відомо про дев'ять українських громадян, які незаконно утримуються в Росії. Крім цього, 495 осіб вважаються зниклими безвісті.

"Це ті, кого ми будемо шукати в будь-якому випадку. Нам дуже важливо знайти всіх", - додав він.

Схожі новини