Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ходорковський: "Холодну війну" з Заходом Путін вестиме вічно"

  • 25.10.2016, 16:52
  • 1 001

Російський опозиціонер Михайло Ходорковський переконаний, що за режиму Путіна Росія до безкінечності продовжуватиме вести нову "холодну війну" з Заходом.

Про це він написав у статті для німецької газети Frankfurter Allgemeine.

"Росія в даний час переживає черговий етап переходу до авторитарної держави. Держава усе частіше відчуває себе в ролі абсолютного господаря над громадянами і все більш неприховано демонструє свою владу", — пише Ходорковський.

За його словами, промовистим показником скочування країни в стан авторитаризму стали нещодавні вибори до Держдуми — фактично 18 вересня в Росії ще глибше поховали інститут парламентаризму.

А заплановані на 2018 рік президентські вибори, як будь-який захід з особистою участю Путіна, неодмінно будуть відбуватись за сценарієм спецоперації, і для громадянського суспільства в Росії це буде означати нові репресії, — переконаний опозиціонер.

І найсумніше, на думку Ходорковського, є те, що на сьогодні половина росіян під дією пропаганди вважає найважливішим пунктом бюджету саме витрати на оборону.

"У підсумку владі залишається тільки один шлях — продовжувати нову "холодну війну" із Заходом до нескінченності і вселяти своїм громадянам, що у всіх бідах країни винні зовнішні вороги і їх поплічники в Росії", — резюмував Михайло Ходорковський.

Схожі новини