Передплата 2024 ВЗ

Українці хочуть зменшення кількості зовнішньої реклами вполовину

  • 25.10.2016, 09:46
  • 785

Українці прагнуть зменшення кількості зовнішньої реклами на 50% і більше

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація, передає Еспресо.

З 2 до 30 вересня поточного року Київський міжнародний інститут соціології провів всеукраїнське опитування. Згідно з результатами опитування, 64,5% респондентів безапеляційно підтримали значне очищення своїх міст від реклами.

Згідно з результатами соціології, 64,5% відповіли ствердно на питання "Ви підтримуєте чи не підтримуєте значне зменшення (на 50% і більше) кількості зовнішньої реклами на вулицях міста?", і лише 18,4% не підтримали твердження.

Як зауважив заступник голови КМДА Олексій Резніков, відповідні дані опитування лише підтверджують те, що перезавантаженість кількістю рекламних конструкцій — це не лише проблема Києва, але біда всіх українських міст.

"Київ як столиця має стати прикладом того, що українські міста можуть бути гарними і варті того. Не можуть бути в цивілізованій країні строкаті борди, понаставлені аби як і аби де, обличчями наших міст. Вже на завершальному етапі підготовка та винесення на голосування нових правил із розміщення рекламних конструкцій в Києві, які забезпечать одні умови для всіх", — зауважив Оексій Резніков.

Також у рамках опитування респондентам було задано питання "Яку кількість рекламних конструкцій (щити, білборди, лайтбокси) на вулицях Ви вважаєте найбільш прийнятною?". Відтак, 40,7% вважають за необхідне "Істотне зменшення (на 50% і більше) порівняно з існуючою кількістю", 14,3% — "Деяке зменшення (на 25%) порівняно з існуючою кількістю", 8,5% — "Повна заборона рекламних конструкцій в місті", лише 18,4% вважають, що нинішня кількість зовнішньої реклами є прийнятною.

49,5% респондентів погодилися із твердженням "Необхідно очистити місто від зайвої зовнішньої реклами, навіть якщо це призведе до можливого зменшення надходження коштів в місцевий бюджет від дозволів на її розміщення", вcього 25,6% — не погодились.

Схожі новини