Передплата 2024 «Добрий господар»

Дев'ять українських книг отримали відзнаки у Франкфурті

  • 24.10.2016, 19:58
  • 1 205

На Франкфуртському книжковому ярмарку, який відбувся у Німеччині з 19 по 23 жовтня, обрали найкращі видання.

Про це повідомляє Yakaboo.

Україна цього року відзначена у Global Illustration Award (кращі ілюстації та обкладинки), Stiftung Buchkunst (зібрання найкрасивіших книг з усього світу), та каталозі The White Ravens. Загалом відзначили дев’ять українських видань, п’ять із них — робота Видавництва Старого Лева, решта видавництв "Основи", "Фонтан казок", "Родовід" та "Астра".

Перше нагородження і перша перемога дісталась Творчій майстерні "Аґрафка" (львівським художникам Романі Романишин та Андрію Лесіву) за створену ними обкладинку до книжки "Джордж і таємний ключ до Всесвіту" Люсі та Стівена Хокінгів.

До каталогу "The White Ravens 2016" ("Білі круки"), добірки найкращих дитячих та підліткових видань з усього світу, який готує Мюнхенська бібліотека для дітей та юнацтва, цьогоріч потрапило одразу дві українські книги.

Книжкою року стало видання "Хто росте у парку" Катерини Міхаліциної, яке проілюструвала Оксана Була.

Окрім "Хто росте у парку", цю відзнаку цьогоріч отримала українська книжка "Вітер з-під сонця" Оксани Лущевської.

Українські книжки потрапили у колекцію "Stiftung Buchkunst" — найгарніші книги світу 2016 на Франкфуртському книжковому ярмарку.

І з шести українських книг, представлених у колекції, три були створені Творчою майстернею "Аґрафка": "Війна, що змінила Рондо", "Шептицький від А до Я" авторства Галини Терещук та Оксани Думанської, "Чоловіки, жінки і діти" Юлії Мусаковської. Ще три українських видання — The Ukrainian Academy of Art (видавництво "Родовід"), "Кайдашева сім’я" Нечуя-Лецького в оформленні Лєри Схємки (видавництво "Основи"), "Ташенька і кактус" Слави Шульц ("Астра").

Схожі новини