Передплата 2024 «Добрий господар»

Лещенко: "У Луценка все оформлено на бухгалтерку його дружини"

  • 24.10.2016, 10:42
  • 655

Депутат Сергій Лещенко заявив, що генпрокурор Юрій Луценко володіє величезним будинком у центрі Києва, але його майно оформили на бухгалтерку депутата Ірини Луценко.

Про це нардеп від БПП заявив в інтерв’ю "5 каналу", коментуючи скандал довкола купівлі ним житла у столиці.

"Якби я щось хотів приховати, я б це зробив, як роблять наші відомі політики, президенти, міністри — оформлюють це на підставних осіб, на офшорні компанії, на якихось невідомих родичів, потім це губиться десь в реєстрах; на бухгалтера, як генпрокурор це робить", — сказав Лещенко.

"Мені взагалі в цій історії не було чого приховувати, тому що я знаю, що на моєму боці правда, і тому я це зробив, як це робиться в нормальних цивілізованих країнах, все на своє ім’я. Тому звичайно, я дуже задоволений тим, що суспільство переконалося, що в цій історії жодних незаконних збагачень, порушень закону взагалі не було", — додав він.

"Тому що НАБУ перевірило мене таким сканером… яким не перевіряв ніхто. Напевно МРТ коли роблять, то менш детально перевіряють, тому що я носив документи, які стосуються ще радянських часів. Вони все це вивчали і зробили свій висновок", — наголосив депутат.

Лещенко вважає: "В принципі, на все майбутнє життя ця історія показала, що в мене легальні всі ресурси, доходи, всі кошти чесні і я в подальшому взагалі нікого не буду остерігатися, тому що в мене вже є, знаєте, довідка".

"Нехай тепер кожен, хто буде сидіти в вашому кріслі, таку довідку покаже. От у вас тут наприклад був генпрокурор один... декілька днів тому, який, наприклад, власник вілли на Лазуровому березі", — сказав він, а журналіст додав між фразами "тричі генпрокурор".

"І таких прикладів багато. Наприклад, чинний генпрокурор — у нього оформлено все на бухгалтерку його дружини, власник величезного будинку в центрі міста", — заявив Лещенко.

На уточнююче запитання, чи йдеться про Юрія Луценка, Лещенко відповів: "Ну звичайно, Луценко. Таких прикладів багато, коли оформлюють усе на підставних осіб".

"Тому я дуже задоволений, що в моїй історії крапку поставив незалежний антикорупційний орган і сказав — усе законно. І мені в житті після цього буде набагато легше", — додав депутат.

Схожі новини