Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Матіос запідозрив співробітників Укрбюро Інтерполу у сприянні Януковичу і його соратникам

  • 23.10.2016, 13:58
  • 924

Процесуальну оцінку причетності працівників Національного бюро Інтерполу в Україні у сприянні Януковичу дадуть в найближчий тиждень.

Співробітники Національного бюро Інтерполу могли допомагати екс-президентові України Віктору Януковичу та його соратникам з числа колишніх високопоставлених чиновників і бізнесменів уникнути кримінальної відповідальності, заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі телеканалу "112.Україна" увечері в суботу, 22 жовтня.

"ГПУ, зокрема група військової прокуратури, яка розслідує ці кримінальні провадження, швидше за все, і напевно, в найближчий тиждень буде давати процесуальну оцінку ймовірності причетності окремих посадових осіб Національного бюро Інтерполу в Україні, у співучасті, або сприяння членам злочинної організації Клименко, Курченко, Арбузова, Януковича та інших, щоб ті уникли кримінальної відповідальності", - сказав Матіос.

За його словами, соратники Януковича спрямовують частину отриманих злочинних шляхом коштів на фінансування інформаційних агентств в Україні для дискредитації ГПУ.

"У нас є справжні дані, вони мають документальне підтвердження, що кошти, які награбовані в Україні, зокрема з боку Клименко, спрямовані через певних людей, багатьом інформаційним агентствам в Україні для забезпечення місячника дискредитації ГПУ, зокрема підрозділів, які розслідують справи чиновників. ... 20 тис. дол. в місяць це достатньо серйозний ресурс для інтернет-видання. Ми дамо їм процесуальну оцінку, так як фінансування за рахунок співучасті з членами злочинної організації, ст. 256 КК України, вона є досить важкою за покаранням", - розповів Матіос.

Схожі новини