Передплата 2024 ВЗ

Українського політв’язня Олега Сенцова помістили у штрафний ізолятор

  • 22.10.2016, 15:42
  • 853

Українського політв’язня, кінорежисера Олега Сенцова помістили у штрафний ізолятор.

Про це повідомила його двоюрідна сестра Наталія Каплан на своїй сторінці у Facebook.

«Олег Сенцов в ШІЗО. Є думка, що тепер в колонії зелене світло для тортур», - написала вона.

Нагадаємо, 21 жовтня Міністерство юстиції Російської Федерації відмовилось передати Україні незаконно засудженого українського кінорежисера Олега Сенцова. Україна домагалася передачі Сенцова відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.

«З огляду на положення частини статті 1 6 Федерального закону від 05.31.2002 № 62-Ф3 "Про громадянство Російської Федерації" згідно з якими російський громадянин, що має також інше громадянство, розглядається РФ тільки як громадянин Росії (за винятком випадків, передбачених міжнародним договором РФ або федеральним законом) відсутність між РФ і Україною міжнародного договору, що регулює питання подвійного громадянства, а також у зв'язку з тим, що Сенцов О.Г. є російським громадянином, передача Україні даного засудженого відповідно до Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 роки не можлива», - йдеться у повідомленні російського Мін'юсту.

Увечері 21 жовтня стало відомо, що аналогічна відмова прийшла від російського Мінюсту і стосовно ще одного політв'язня Олександра Кольченка.

Схожі новини