Передплата 2024 «Добрий господар»

Українським журналістам радять не їхати в Росію

  • 21.10.2016, 20:30
  • 1 057

Українських журналістів закликають не їздити в Росію.

Про це пише сайт Національної спілки журналістів.

"Нас дуже турбує ситуація про обшуки спецкора "112-го каналу" на тлі грубого арешту Романа Сущенка. Я написав запит до Спілки журналістів Росії із проханням, щоб вони залучили правозахисників і свої певні канали отримання інформації. Згодом, коли інформації буде більше, звертатимуся до Міжнародної федерації журналістів, щоб ми теж отримали певну заяву стурбованості і солідарності від наших колег. Зараз головне - максимальна увага до цієї справи. Робота українських журналістів у РФ сьогодні небезпечна", - заявив в. о. голови НСЖУ Сергій Томіленко.

Він додав: "Ми рекомендуємо українським журналістам утриматися від поїздок в особистих справах у РФ. У роботі маємо перестрахуватися та отримати всі акредитації".

Сьогодні у Москві оперативники Слідчого комітету провели обшуки в квартирі прес-секретаря "Правової ініціативи", позаштатного кореспондента телеканала "112 Україна" Ксенії Бабич.

Обшук тривав до світанку у рамках справи стосовно прес-секретаря "Правого сектору" Артема Скоропадського. Потім Бабич забрали на допит до СК РФ.

Джерело: Gazeta.ua

Схожі новини