Передплата 2024 ВЗ

Сестра Сенцова: "У Олега є один-єдиний паспорт, і він український"

  • 21.10.2016, 18:30
  • 798

Сестра політв'язня Олега Сенцова Наталія Каплан, яка зараз проживає в Києві, запевняє, що в утримуваного Кремлем у заручниках режисера один паспорт - український.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на "15 минут"

"Маячня повна! Це абсолютне свавілля РФ. Ніякого російського громадянства в Олега немає. У людини один-єдиний паспорт, і він український", - відреагувала Каплан на інформацію про неможливість передати Сенцова Україні через те, що він, за версією Мін'юсту РФ, нібито російський громадянин.

За її словами, проблеми з громадянством у Сенцова виникли відразу.

"Коли Олег був у СІЗО, його поставили перед фактом: Крим наш, і всі, хто живе на його території, теж наші. На цей рахунок Олег у суді заявив: "Я не кріпак, щоб мене передавали разом із землею". Але його передали разом із землею. При цьому людина ніколи не відмовлялася від українського громадянства, ніколи не писала заяви про набуття ним російського громадянства", - уточнює сестра політв'язня.

На думку Каплан, фабрикацією документів, "які підтверджують російське громадянство" Сенцова, займався слідчий ФСБ: "Ніхто не визнає його громадянином Росії, крім ФСБ. Що найцікавіше - його громадянство примудрився встановити слідчий ФСБ! Де це бачено, щоб слідчий ФСБ видавав довідку про громадянство?".

У п'ятницю, 21 жовтня, заступник міністра юстиції України Сергій Пєтухов опублікував відповідьросійського Мін'юсту з приводу неможливості передати Сенцова Україні через те, що він нібито російський громадянин.