Передплата 2024 ВЗ

Новоспечений губернатор Миколаївщини наробив купу помилок у конкурсному завданні

  • 21.10.2016, 19:13
  • 1 316

Переможець конкурсу на посаду голови Миколаївської обласної держадміністрації, нардеп від БПП Олексій Савченко у своїй письмовій презентації на конкурсі наробив цілу купу помилок.

Новоспечений губернатор Миколаївщини наробив купу помилок у конкурсному завданні
Новоспечений губернатор Миколаївщини наробив купу помилок у конкурсному завданні

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

При цьому Савченко склав тест із 40 запитань за дуже короткий час — всього 6 хв.

На кожній сторінці презентації Олексія Савченка, підготовленої під час роботи над ситуативним завданням, можна помітити десятки помилок у словах. У його роботі — чисельні одруківки, невідповідність у відмінках, а інколи і незрозумілі мовні звороти - "диячу освиту", "навидь ликів", "підрамка селу", "пітоні води", "дующего институту праці".

Як заявив експерт платформи "Реанімаційний пакет реформ" Микола Виговський, вільне володіння українською мовою — це необхідна вимога для очільника обласної державної адміністрації, посада якого належить до державної служби категорії "А".

Попри те, що презентацію демонстрували на екрані перед Комісією з питань вищого корпусу державної служби, яка і мала оцінювати роботу та виступ, на співбесіді жоден із членів комісії не звернув уваги на чисельні граматичні помилки у презентації кандидата і не поставив жодного запитання щодо якості написання роботи.

"Спочатку я почав писати ручкою, так. А потім мені сказали, що ручкою не приймуть. І мені треба було швидко це надрукувати. І я вже не, ну розуміючи, те, що треба щось здавати, да, а те, що я написав не приймуть, то я вже, як воно там було, не дивився", — виправдовується Савченко.

Інший етап конкурсу — письмове тестування — Савченку вдалося скласти за дуже короткий час — 6 хвилин і 4 секунди. Для порівняння, Артем Ващиленко, який посів друге місце на конкурсі на посаду голови Миколаївської ОДА, витратив на тестування 32 хв. Усього в тестах було 40 запитань, на 34 з яких Олексій Савченко, відповідно до результатів, дав правильну відповідь.

Це значить, що в середньому за 9 секунд переможець конкурсу мав прочитати і вирішити одне тестове завдання, до якого додавалося ще чотири варіанти відповіді на вибір.

Схожі новини