Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Анонсували нову зустріч у Нормандському форматі

  • 21.10.2016, 18:42
  • 910

Лідери Нормандської четвірки домовилися про зустріч міністрів закордонних справ України, Німеччини, Франції та Росії.

Про це повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін на "Годині запитань до уряду" в парламенті.

"Досягнута домовленість, що у листопаді відбудеться зустріч у форматі міністрів закордонних справ, де обговорюватиметься логіка дорожньої карти", - повідомив Клімкін.

На зустрічі планують обговорити безпекову ситуацію на Донбасі, подальші політичні кроки, звільнення всіх заручників і політичних в'язнів, а також введення озброєної місії ОБСЄ на окуповані території Донецької та Луганської областей.

"Головне, що в результаті послідовного тиску досягнута домовленість про продовження дискусії. Буду й надалі в режимі реального часу інформувати депутатів про контакти в Нормандському форматі. Зокрема, про підготовку до зустрічі міністрів та її можливі результати. Можливі, тому що зараз позиція Росії залишається тією ж", - сказав Клімкін.

У ніч на 20 жовтня у Берліні відбулася зустріч лідерів країн Нормандського формату. Після її завершення президент України Петро Порошенко заявив, що учасники зустрічі домовилися готувати концепцію виборчого законодавства для місцевих виборів на окупованій частині Донбасу.