Передплата 2024 «Добра кухня»

Українського політв'язня Литвинова етапували до Ростовської області

  • 21.10.2016, 14:12
  • 950

Паралельно адвокат працює над скаргою до ЄСПЛ.

Українського в’язня Сергія Литвинова етапували до виправної колонії у місто Батайськ, що поруч із Ростовом. Про це повідомив його адвокат Віктор Паршуткин.

Зазначимо, що паралельно адвокат працює над скаргою до ЄСПЛ.​

Раніше Росія відмовила Україні в передачі режисера Олега Сенцова. РФ примусово надал йому російський паспорт і розглядає його як свого громадянина.

Нагадаємо, 20 квітня 2016 року Литвинов був засуджений до 8 років і 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму.

За версією російського слідства, українець нібито разом із невідомими військовими викрав у громадянина Росії Алєксандра Лисєнка два автомобіля. Проте один автомобіль належить жителю Луганської області і перебуває зараз в розшуку, а другий — перебуває в Луганську і у розшуку не перебуває.

Генпрокуратура Росії письмово вибачилася перед Литвиновим через заведені раніше проти нього справи за статтями «вбивство» і «застосування заборонених засобів і методів ведення війни», оскільки ці факти не підтвердилися.

У липні український політв'язень Сергій Литвинов подав позов про компенсацію 3 млн 300 тис. рублів за заподіяну йому незаконним кримінальним переслідуванням моральну шкоду.

Джерело: Тиждень.ua